Campagne inzameling Nederlandse moskeeën

5949

Stichting Islamic Appeal organiseert een campagne ten behoeve van het Syrische volk, onder het motto “Het steunen van de Syriërs is een religieuze plicht”. Dit trachten wij te realiseren door alle moskeeën in Nederland te vragen om gedurende de maand maart geld in te zamelen.

Het idee is ontstaan vanuit de overlevering waarin de Profeet (vrede zij met hem) zegt: “De gelovigen zijn in hun onderlinge genade, liefde en vriendelijkheid als één lichaam. Wanneer een deel van het lichaam (aan ziekte) lijdt, dan is het hele lichaam betrokken in de vorm van slapeloosheid en koorts.”

Om kracht te geven aan deze campagne is ervoor gekozen om landelijk samen te werken. Stichting Islamic Appeal heeft daarom de moskeeën verzocht om mee te doen aan deze campagne. De moskeeën kunnen mee doen door vrijdag 8, 15 en 22 maart geld in te zamelen tijdens de vrijdagdiensten. Na elke vrijdag zal er de dag daarna, namelijk de zaterdag (9, 16 en 23 maart), een terugkoppelingsmoment zijn waarop de resultaten zullen worden toegelicht. Dit zal gebeuren middels een live(stream)-update op www.islamicappeal.nl.

Stichting Islamic Appeal wil de islamitische gemeenschap meer bewust maken van de hedendaagse situatie in Syrië en de humanitaire ramp die daar is ontstaan. Daarom hebben wij de moskeeën ook verzocht om een gedeelte van de vrijdagpreek daaraan te wijden.

Om gevolg te geven aan de visie van Stichting Islamic Appeal zal het ingezamelde geld persoonlijk worden gebracht naar de Syrische vluchtelingen. Om de slachtoffers in Syrië alvast te steunen, bieden wij jullie nu al de mogelijkheid om een bijdrage te leveren in de vorm van een donatie. Dit kan via iDEAL, PayPal en per bankoverboeking http://islamicappeal.nl/projecten/syrie/.

Stichting Islamic Appeal www.islamicappeal.nl