Canadese moslima mag VS ineens niet meer in

7082

Een Marokkaanse moeder die ruim 20 jaar in Canada woont en een Canadees paspoort heeft, is de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd. Fadwa Alaoui zou een bedreiging vormen, omdat er islamitische gebeden op haar telefoon werden aangetroffen.

De inwoonster van Quebec wilde met haar 5-jarige zoon Youssef naar Vermont in de VS om inkopen te doen. Maar eenmaal bij de grens aangekomen, werd ze apart genomen en ondervraagd, meldt CBC news.

Alaoui werd gevraagd welke moskee en welke imam ze bezoekt. Ook werd haar gevraagd wat ze van Donald Trump vindt. Haar vingerafdrukken werden toen afgenomen en ze moest de pincode van haar telefoon geven. Vier uur later kreeg ze te horen dat ze de grens niet over mocht.

Discriminatie

Alaoui zelf begrijpt er niks van. “We zijn regelmatig zonder problemen de grens over geweest. Ik wilde mijn zieke zoon trakteren op een leuk uitje, nu moet ik hem uitleggen wat discriminatie is. Ik heb een Canadees paspoort, ik heb niet eens een visum nodig om de VS binnen te komen”, zegt ze tegen CBC.

Woordvoerder van de Amerikaanse douane, David Long, weigerde commentaar te geven omdat hij geen individuele gevallen mag bespreken.

Het inreisverbod dat Donald Trump instelde, geldt voor zeven landen. Maar daar behoort Marokko niet toe. Bovendien zou het verbod niet voor Canadese burgers gelden, verzekerde de Canadese regering al eerder.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
9 februari 2017