Christenen beduusd door billboard: "Jezus is moslim"

6043

In de Amerikaanse staat Ohio heeft een groot reclamebord voor veel ophef gezorgd. Door de leus “Jesus is muslim (Yes we used the present tense.)”, oftewel “Jezus is moslim (ja, we zeggen het in de tegenwoordige tijd.)”, stonden bij een hoop christelijke inwoners de nekharen overeind.

Beheerders van de website ‘ask-a-muslim.com’ hebben meer islamitische slogans op dergelijke billboards tentoongesteld, zoals ‘Mohammed is in de bijbel’ en ‘Moslims houden ook van Jezus’. Christelijke demonstranten scandeerden in een tegenreactie met teksten, zoals ‘Jezus is de zoon van God’ en ‘Hij is opgestaan uit de dood’.

De demonstranten beweren dat moslims liegen en dat zij met het protest het christendom willen beschermen. “Hoewel wij het recht van de moslimgemeenschap op hun vrijheid van meningsuiting accepteren, alsmede hun recht om boodschappen op de billboards te plaatsen, accepteren wij niet dat zij de naam van Jezus Christus kapen om ongeïnformeerde christenen te lokken naar hun geloof”, aldus de leider van het priesterschap ‘Pass the Salt’ Dave Daubenmire in Christian Newswire. Hij vindt tevens dat de boodschap “ongevoelig en oneerlijk is, en een tegenreactie verdient van de christenen.”

Dominee Bill Dunfee zegt: “Ons motief is om simpelweg de kerk te beschermen en het Evangelie van Jezus Christus te promoten.”

Ask-a-muslim.com heeft als doel mensen te onderwijzen over de Islam: “Wij geloven dat met het verhelderen van bepaalde misconcepties over de Islam, de wereld een betere plaats zal worden. Een plaats met minder geweld en haat, en gevuld met wederzijds respect en begrip.” De groep achter de website zegt dat moslims juist de ware volgers van Jezus zijn, aangezien zij “het onderricht van Jezus volgen.”

Bron: Christiannewswire.com en Bizpacreview.com

Team al-Yaqeen
5 april 2014