cIed vleesinzameling groot succes!

2753

Tot nu toe blijkt de vleesinzameling, die wij in samenwerking met stichting al-Yateem en de bewoners van de Haagse buurt Kloosterburen hebben georganiseerd, een groot succes! Tientallen vrijwilligers hebben zich verzameld om het vlees in ontvangst te nemen en het in kleine delen te maken om het makkelijk onder de vluchtelingen te verdelen.

Vrijdagpreek

Ook vandaag weer was de vrijdagpreek gewijd aan de inzamelingen van de stichting. Van twee weken geleden de kleding inzamelingsactie, naar de vleesinzameling vandaag en de Koran inzameling die nu ook nog loopt.

Het resultaat mag er wezen!

We kunnen het heugelijke nieuws meedelen dat er nu ruim 4.000 kilo vlees is ingezameld en onderweg is naar onze gevluchte broeders en zusters. Een uitslag die ver boven onze verwachting lag. De massaliteit van de mensen die hierop afkwam, was onvoorstelbaar.

De Fruitweg in Den Haag, waar onze moskee gelegen is, zat vast van het verkeer. Mensen kwamen massaal hun vlees brengen na het vrijdaggebed. Het is mooi om te zien hoe de moslimgemeenschap in Nederland zich mobiliseert voor hun geliefde broeders en zusters. Een voorbeeld dat zij hebben genomen in navolging van de Ansaar in Medina die zich in de tijd van de Profeet (vrede zij met hem) dienstbaar hadden gesteld voor de Moehaadjiroen (emigranten) uit Mekka. En zij werden, zoals de Profeet te kennen gaf, voor deze hulp met het Paradijs beloond.

Moge Allah iedereen die op welke manier dan ook bijgedragen heeft aan deze inzamelingsactie belonen met het Paradijs!

Bestuur stichting as-Soennah en
Team al-Yaqeen

25 september 2015