Clarence Seedorf tot de Islam bekeerd

34008

Clarence Seedorf, één van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden, heeft zich tot de Islam bekeerd. In 2008 hintte hij er al op, maar vrijdag maakte hij op zijn Instagram-pagina bekend dat hij de stap naar de islam nu echt heeft gezet en als moslim door het leven gaat.

‘Ik ben blij en gelukkig me aan te sluiten bij alle broeders en zussen over de hele wereld’, schrijft Seedorf, die overladen wordt met felicitaties na zijn toetreden tot de ‘moslimfamilie’. Ook dankt Seedorf zijn vrouw voor het uitleggen van de diepere betekenis van de Islam.

In een interview in Trouw in 2008 vertelde hij al over zijn echtgenote, die moslim is. “Zij is zo opgevoed. Dat respecteer ik. Zij wordt daar een beter mens van”, zei hij destijds. “Maar als je eventueel moslim wilt worden, moet het uit je hart komen. Niet vanwege je vrouw. De kern van het geloven is voor mij het zoeken naar goed zijn, een goed mens zijn – of dat nou de Islam is of het Christendom of het Jodendom maakt voor mij niet uit.”

Christelijke wortels

Sommige mensen kiezen ervoor om na hun bekering tot de Islam een Islamitische naam aan te nemen. Seedorf doet dat niet en houdt de naam die zijn ouders hem gaven bij zijn geboorte in Paramaribo, in 1976.

Volgens My heritage blog, dat de achtergrond van onder andere voetbalspelers heeft onderzocht, waren Seedorfs voorouders tot slaaf gemaakt op de plantage Berg en Dal in Suriname. Daar kregen ze christelijk onderwijs. De uit Afrika gehaalde arbeiders werden vaak christen gemaakt, ook al waren ze dat in het land van herkomst niet. Volgens onderzoek door dit blog waren zijn betovergrootvader Clarence en zijn overgrootvader Adam vrome evangelische christenen.

Seedorf is één van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden, won onder meer vier keer de UEFA Champions League en werd de eerste voetballer ter wereld die het toernooi won met drie verschillende clubs.

Oud-international en oud-trainer Seedorf heeft in Suriname een aantal maatschappelijke projecten op zijn naam staan. Daarnaast is hij onder andere ambassadeur van de Nelson Mandela Foundation en sinds vorig jaar zomer schrijft hij columns voor NRC.

Wij vragen Allah hem standvastig te maken in dit prachtige geloof.

Bron: Trouw.nl

 Team al-Yaqeen