College geeft toestemming voor bouw moskee Gouda

3377

Moskee El Wahda in Gouda-Noord mag gebouwd worden. Het college van burgemeester en wethouders van Gouda maakte gister bekend dat het instemt met de komst van het gebedshuis. De moskee komt in de leegstaande Prins Willem-Alexanderkazerne. In de gemeenteraad moet nog akkoord worden gegeven hiervoor.

Omwonenden zijn echter fel tegen de bouw van de moskee. De moskee zal drie bestaande moskeeën samenbrengen en een totaalaantal van 1.500 bezoekers kunnen ontvangen. Buurtbewoners vinden dat dit een te groot aantal is en zijn bang dat “megamoskee” veel overlast zal veroorzaken.

Ook zijn er twijfels over de herkomst van het geld waarmee de moskee wordt gefinancierd. Het onderzoeksrapport hiernaar geeft echter aan dat er ‘geen aanleiding is te veronderstellen dat’ dit zo is, aldus de Gouwse wethouder Rogier Tetteroo. Er gingen verhalen de ronde dat een fors deel uit het buitenland zou komen. Na dit onderzoek zegt ook B&W dat er geen bezwaren zijn tegen de manier waarop het gebedshuis wordt gefinancierd.

Het CDA in de Tweede Kamer vroeg onlangs minister Opstelten van Veiligheid en Justitie om een onderzoek naar de financiering.

Het college vindt dat de nieuwe moskee in de wijk past en verantwoord is. Er komen voldoende parkeerplaatsen, zegt het college. Naast een moskee komt er op de locatie ook een school voor speciaal onderwijs en een kinderdagcentrum.

Bron: NOS.nl

Team al-Yaqeen
6 februari 2015