Combicursus Trouwen en de Schoonheid van de Islam

8787

Vanaf 11 januari 2019 tot en met 15 februari 2019 wordt er in Centrum De Middenweg in Rotterdam een zesweekse combicursus gegeven.

De cursus Trouwen wordt gegeven door onze geliefde Sheikh Aboe Ismail, die over het Huwelijk in de Islam zeer binnenkort een boek uitbrengt.

De cursus Schoonheid van de Islam wordt gegeven door Ustaadh Abdulwahab Bozhar, alumnus aan de gerenommeerde Universiteit van Medina.

Schrijf je gauw per mail in voor deze unieke cursus via info@cdmw.nl!

Team al-Yaqeen

 

Cursus: Trouwen (ervoor, tijdens en erna) gedoceerd door: Imam Aboe Ismail

Het is belangrijk voor echtparen om hun huwelijk op een gezegende en bevredigende manier te beginnen en in stand te houden. Het huwelijk moet ingericht worden naar het hoge ideaal dat Allah Zijn dienaren voorhoudt, zodat het stevig is en het de Zegen van Allah verkrijgt. Het in acht nemen van de Voorschriften van Allah is hét recept voor een gelukkig huwelijk. Deze cursus is een mooie aangelegenheid voor (aanstaande) echtparen om kennis te maken met deze voorschriften en hun relatie naar een hoger niveau te tillen. Het leert ze hoe ze liefde en rust in het huwelijk kunnen ervaren, problemen kunnen oplossen en tegenslagen kunnen overwinnen.

 “En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij uit julliezelf echtgenotes voor jullie heeft geschapen om daarin jullie rust te vinden. En Hij heeft tussen jullie genegenheid en genade geplaatst. Voorwaar, daarin bevinden zich zeker tekenen voor een volk dat nadenkt.”

(Soerah ar-Roem (30): 21)

Cursus: De schoonheid van de Islam gedoceerd door: Islamdocent Abdelouahab Bozhar

De Islam is een prachtig geloof met mooie regels en rituelen. Het heeft alles in zich om mensen vrede, vreugde en geluk te brengen. Het kenmerkt zich door een ongekende schoonheid die vaak onopgemerkt blijft voor haar omgeving. Vooral in een tijd waarin de Islam vaak onder vuur ligt en het mikpunt is van stigmatisering en stereotypering.

Om deze negatieve tendens het hoofd te bieden, organiseren wij deze cursus waarin we de schoonheid van de Islam laten zien aan de hand van een aantal voorbeelden. De cursus geeft de deelnemers een duidelijke inkijk in al het mooie wat de Islam de wereld te bieden heeft en welke voordelen het heeft voor de mensheid.

“Voorzeker, er is tot jullie een Licht van Allah gekomen en een duidelijk Boek.”

(Soerah al-Maa’idah (5): 15)