De effecten van berouw

4207

Iemand die dertien jaar geleden zonder te betalen een zwembad in Tilburg binnenglipte, heeft een brief geschreven waarin hij zijn excuses aanbiedt. De anonieme schrijver deed €5,00 bij de brief om alsnog entree te betalen, omdat hij niet meer zeker was hoeveel de entree werkelijk kostte.

In de brief schrijft de zwemmer: "Ongeveer 13 jaar geleden heb ik gebruik gemaakt van uw zwembad zonder hiervoor te betalen. Ik wist het zwembad binnen te glippen zonder dat de baliemedewerkster mij zag. Jong, stom, blind was ik toentertijd. Nu 13 jaar later begin ik me eigen steeds meer te verdiepen in de islam, en hierin te praktiseren. Het is me nu duidelijk geworden dat je als mens zijnde, niet alleen recht naar jezelf en de Heer moet hebben, maar ook naar je medemens. Ik probeer nu dan ook om alle slechte dingen die ik in het verleden richting de mens heb gedaan, goed te maken. Hetgeen u recht op hebt is het bedrag dat ik was ontlopen. Hiervoor heb ik in de envelop een bedrag van €5,00 geplaatst, omdat ik niet meer zeker ben wat de toegangskosten waren. Ten tweede, bied ik u, oprecht mijn excuses aan. Als laatst, vraag ik u om uw vergeving voor mijn stommiteit."

Een woordvoerder van de gemeente Tilburg bevestigt tegenover het Brabants Dagblad dat Sportbedrijf Tilburg inderdaad de brief heeft ontvangen. "Zo'n brief tovert een enorme glimlach op de gezichten van de medewerkers. Zoiets gebeurt niet dagelijks", aldus de woordvoerder.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
19 augustus 2014