De Haagse VVD heeft boter op zijn hoofd

10110

De VVD doet zijn naam eer aan als de Volkspartij voor Vuilspuiterij en Demonisering. De partij die zogenaamd vrijheid hoog in het vaandel heeft, roept de gemeente Den Haag op om de erfpacht van de moskee te ontnemen zodat stichting as-Soennah de grond niet meer kan gebruiken en moet verhuizen. Dat dit indruist tegen alle grondwettelijke vrijheden daar heeft de VVD blijkbaar geen boodschap aan. De partij maakt zich hiermee volledig ongeloofwaardig.

In het Algemeen Dagblad stelt fractievoorzitter Frans de Graaf: “Deze organisatie laat nu voor de zoveelste keer zien lak te hebben aan onze rechtsstaat. Wij willen dat de gemeente kijkt of hier sprake is van ondermijning.” Frans de Graaf is geen knip voor de neus waard, aangezien hij niet wil begrijpen dat het gebruik van een bezwaar- en beroepsprocedure, zoals de stichting dat doet, juist tot de kernelementen behoren van onze rechtsstaat.

Burgers moeten erop vertrouwen dat volksvertegenwoordigers hun werk integer en in het algemeen belang uitvoeren. Alleen hebben ze daar bij de VVD lak aan en ondermijnen zij zo de fundamenten van de democratische rechtsstaat. Een korte greep uit een lange reeks fraude- en integriteitsschendingen van VVD-prominenten:

– Ton Hooijmaijers: VVD-gedeputeerde Noord-Holland moest de cel in vanwege omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte;

– Robin Linschoten: Oud-staatssecretaris van de VVD veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor belastingfraude;

– Wybren van Haga: Oud-Tweede Kamerlid voor de VVD, in opspraak vanwege huisjesmelkerij;

– Henry Keizer: Oud-partijvoorzitter van de VVD, kreeg een naheffing van 12 miljoen euro van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst voor een dubieuze deal bij de verkoop van een uitvaartbedrijf;

– Nurten Albayrak: VVD’er en directeur Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, moest het veld ruimen vanwege machtsmisbruik en zelfverrijking.

Deze VVD’ers hebben zich allemaal onaantastbaar gewaand, maar gelukkig is de rechtsstaat voldoende weerbaar om politici die criminele activiteiten ontplooien te vervolgen. Frans de Graaf heeft met geen woord gerept over het feit dat zijn partij de rechtsstaat meer dan eens buikpijn bezorgt. Hij heeft geen recht van spreken, want onze stichting heeft altijd binnen geldende wet- en regelgeving gehandeld, in tegenstelling tot zijn eigen partij. Het bestuur van stichting as-Soennah is dan ook van harte bereid ervaringen te delen met de VVD over hoe integer te handelen binnen de democratische rechtsstaat. De VVD zal dan zeker niet meer de verkeerde lijstjes (fraude en andere integriteitsschendingen) aanvoeren, wat het nu wel doet.

Bestuur stichting as-Soennah
15 januari 2020