Den Haag voorloper op beveiliging moskeeën

4562

Beschermende folie, speciale WhatsApp-groepen en cameratoezicht. Dat zijn de maatregelen die zijn genomen om moskeeën in Den Haag veiliger te maken. Ook heeft de gemeente een Handboek Veiligheid Religieuze Organisaties gemaakt om moskeeën tips te geven voor betere beveiliging. “Onze gemeente is een voorloper op het gebied van veiligheid voor moskeeën”, zei moskeebestuurder Abdelhamid Taheri van de As-Soennah moskee in Den Haag.

Volgens Taheri zit de schrik er goed in bij de moslimgemeenschap sinds de aanslag op een moskee in Canada begin dit jaar: “Van alle landen zou je denken dat Canada een veilig land is. Het heeft iedereen aan het denken gezet, dat het in Den Haag ook zomaar kan gebeuren.”

Taheri is opgelucht dat de angst serieus wordt genomen door de gemeente. “We durfden de bezoekers niet de garantie te geven dat ze veilig zijn in het gebedshuis en merkten dat vrouwen niet meer met kinderen naar de moskee kwamen. De gemeente heeft gehoor gegeven aan onze zorgen en dat is iets moois. Het leidt tot een betere samenwerking tussen de moskeeën, de gemeente en de politie. Tegelijkertijd zijn moskeebestuurders zich nu ook bewuster geworden van hun verantwoordelijkheid.”

Beluister ook het interview met Abdelhamid Tahiri met Den Haag FM via bijgaande link.

Bron: DenHaagFM.nl

Team al-Yaqeen
20 mei 2017