Directeur bedreigd na bezoek schoolklas aan moskee

2849

Een bezoek van groep 3 van de Eindhovense basisschool ‘t Slingertouw aan een moskee heeft een vervelende wending. Directeur Robert van der Velde werd telefonisch bedreigd nadat hun bezoek aandacht kreeg op sociale media en de website GeenStijl.

Op de basisschool in de Eindhovense wijk Meerhoven werd de afgelopen tijd gewerkt aan een thema rond het Internationaal Kinderfeest. 37 Groepen van de school ‘t Slingertouw kozen een land waar ze zich in verdiepten. “Voor één van de klassen was dat het land Turkije en een bezoek aan de moskee was één van de activiteiten”, aldus directeur Van der Velde.

Telefonische bedreigingen

Van leuke activiteiten maakt de school melding op haar Facebookpagina. Dus ook van het bezoek aan de moskee werd een bericht geplaatst. “Dat werd op Twitter gedeeld en kreeg een verkeerde kop”, zegt Van der Velde. “Uiteindelijk pikte GeenStijl dit op en kregen we een aantal nare reacties.”

Niet alleen werd er veel gereageerd op de Facebookpagina van de school, ook de schooldirecteur kreeg twee telefonische bedreigingen. “We hebben de Facebookpagina op zwart gezet. Dat was nodig want al die opmerkingen waren echt heel kwetsend. En dat is zo onnodig”, zegt Van der Velde.

Tolerantie bijbrengen

Op ‘t Slingertouw zitten kinderen met veel verschillende nationaliteiten. De school probeert juist om de scholieren te leren geïnteresseerd te zijn naar de diverse achtergronden en daar respect voor te hebben.

“Ik zou het vreselijk vinden als leerlingen na hun schooltijd zo eenzijdig zouden reageren als sommige mensen op internet”, laat de directeur weten. “We proberen hen tolerantie, begrip en interesse bij te brengen. Dat is een van de pijlers van ‘t Slingertouw.”

Van der Velde heeft de bedreigingen gemeld bij de politie. Toch is er tegenover alle negatieve reacties ook veel steun. “Ouders steunen ons en laten dat veelvuldig weten. Dat sterkt ons en we zetten onze visie zeker door.”

Bron: OmroepBrabant.nl

Team al-Yaqeen
8 juli 2017