Dirk Kuyt: "Ik heb veel meer respect gekregen voor de Islam"

4468

Dirk Kuyt is erg gelovig en heeft respect voor andere religies. Iets dat volgens hem meer mensen zouden moeten hebben. De voetballer doet een oproep tot verdraagzaamheid en ziet de kleedkamer als wereld in het klein.

 

Het geloof is voor Kuyt een houvast, maar je moet het niet misbruiken voor oorlog of anderszins, zo vindt Kuyt. Het frustreert hem. Hij zegt: “De kleedkamer is de wereld in het klein. Een Katwijker, een ras-Rotterdammer, jongens met Surinaamse roots, moslims, christenen, katholieken. Als je ziet hoeveel respect wij voor elkaar hebben, hoe wij elkaar ruimte geven om het geloof uit te dragen, daaraan zou de wereld een voorbeeld kunnen nemen. Het is in de wereld momenteel een beetje zo dat als je niet voor bent, je tegen bent. Maar zo werkt het niet.”

 

Zeker ook voor de Islam heeft Kuyt respect. Dit komt vooral door zijn tijd in Turkije: “Ik heb veel meer respect gekregen voor het moslimgeloof. In Turkije hadden we twee schoonmaaksters. Ze waren moslim.” De schoonmaaksters toonden goed gedrag tegenover Dirk Kuyt en zijn vrouw. En er werden over en weer vragen gesteld over de Islam. “Zo kregen we meer respect en begrip voor elkaar, en ook bewondering.”

 

Er is namelijk veel te leren van anderen. “Er zijn zo veel verschillende geloven, rassen en culturen. We kunnen zo veel van elkaar leren, en dat begint bij respect. Door respect krijg je vanzelf meer bewondering voor elkaar. Het geloof is niet gemaakt om elkaar de hersens in te slaan. Dat idee krijg je nu weleens een beetje.”

 

Bron: Stichtingbekeerling.nl

 

Team al-Yaqeen

17 augustus 2015