"Discriminatie door bedrijven aanpakken"

4133

De overheid wilt optreden tegen bedrijven die zich schuldig maken aan discriminatie. Dat zegt Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een interview met de Moslim Omroep (MO).

Dit veelkoppig monster (d.w.z. de discriminatie) moet iedere keer met volle kracht de kop ingedrukt worden. En de overheid moet het goede voorbeeld geven. Daarom wilt Asscher laten onderzoeken of het mogelijk is dat in de contractvoorwaarden wordt opgenomen dat een bedrijf niet zal discrimineren. Als een bedrijf dit toch doet, moet het contract ontbonden kunnen worden. Asscher wil daarnaast met het bedrijfsleven afspraken maken over de manier waarop discriminatie op de arbeidsmarkt tegengegaan kan worden.

Het interview met de MO vond plaats naar aanleiding van Leila, het meisje dat aangifte heeft gedaan van discriminatie tegen een uitzendbureau. "De enige manier om discriminatie aan te pakken is er bovenop te zitten. Als je vermoedens hebt van discriminatie, altijd aangifte doen. Het is een té belangrijk onderwerp om te laten lopen", aldus de minister.

Bron: Wereldjournalisten.nl

Team al-Yaqeen
6 maart 2014