Doneer voor de Syrische vluchtelingen

7538

De verschrikkelijke beelden van wat onze broeders en zusters wordt aangedaan in Syrië zijn eenieder op het netvlies gebrand. Het geweld en het onrecht heeft velen van hen ertoe gedwongen om hun huizen te verlaten en te vluchten naar buurlanden, waaronder Jordanië. Samen met hun kinderen leiden zij aldaar een armzalig en onzeker bestaan in tenten. Zij hebben hun veilige huizen moeten inruilen voor primitieve tenten. Totaal niet bewapend tegen de kou brengen ze de winterdagen door.

Sheikh dr. Rachid Nafi is daarom in samenwerking met stichting al-Yateem een actie gestart om deze mensen de helpende hand te reiken. Dit wordt gedaan door onze broeders en zusters van caravans te voorzien, zodat hun lijden enigszins wordt verlicht.

Hierbij doen wij dan ook een beroep op iedereen om zijn steentje aan dit project bij te dragen. Laat je broeders en zusters niet in de kou en doneer op Giro 4610938 van stichting al-Yateem: o.v.v: Caravans Syrië! Of ga naar www.al-yateem.nl en doneer rechtstreeks via de website.

Onze geliefde Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “De gelijkenis van de gelovigen in hun onderlinge genegenheid, barmhartigheid en sympathie, is als de gelijkenis van één lichaam. Lijdt één van de ledematen, dan heeft dit effect op de rest van het lichaam in de vorm van koorts en slapeloosheid.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)

Stichting al-Yateem 14 januari 2013