Douglas staat voortaan hoofddoek voor personeel toe

3062

Parfumerieketen Douglas gaat Europese kledingrichtlijnen opstellen die concernbreed van toepassing zullen zijn. Dit om te voorkomen dat er zich ooit nog incidenten kunnen voordoen met moslima’s die geen hoofddoek op het werk zouden mogen dragen.

Dat zegt Julia Sosnizka van het Europese hoofdkantoor van Douglas in Duitsland. Gisteren ontstond er een storm aan kritiek op Douglas nadat een winkelbediende van de vestiging in Leeuwarden naar het magazijn was verbannen, omdat ze een hoofddoek was gaan dragen. “We willen zeker weten dat dit niet meer gebeurt. Daarom gaan we de kledingvoorschriften in alle 19 landen waar we winkels hebben inventariseren en er één richtlijn van maken, waarbij het dragen van een hoofddoek is toegestaan.”

De manager van de Douglas vestiging in Leeuwarden vond een zichtbaar religieuze uiting strijdig met de kledingrichtlijn van het bedrijf. ‘s Avonds bood Douglas Nederland – na overleg met het Duitse moederbedrijf – excuses aan. Het bedrijf meldde tegelijkertijd ook dat de kledingrichtlijn aangepast zou worden.

Het Duitse concern heeft 2400 winkels in 19 landen en 20.000 personeelsleden. Wellicht was het hoofddoekverbod alleen in Nederland van kracht. Sosnizka: “We weten het niet zeker. Daarom gaan we één nieuwe richtlijn maken die voor het hele concern geldt. In Duitsland was er geen verbod, dat weet ik zeker want ik kom geregeld bij een Douglas waar vrouwen met een hoofddoek werken.”

Lees het bericht op: AD.nl

Team al-Yaqeen
18 mei 2018