Drie Amerikaanse moslims vermoord

3516

In de Verenigde Staten heeft een 46-jarige man drie moslimstudenten doodgeschoten. Nadat de studenten van 19, 21 en 23 door het hoofd waren geschoten in Chapel Hill in de staat North-Carolina, is hij volgens Amerikaanse media in staat van beschuldiging gesteld.

De schietpartij vond plaats in het appartement van de slachtoffers. De slachtoffers zijn Deah Shaddy Barakat (23), zijn vrouw Yusor Mohammad (21) en haar zus Razan Mohammad Abu-Salha (19), een familie van drie moslims. Deah en Yusor waren slechts zes weken getrouwd.

Motief

Verdachte Craig Stephen Hicks heeft zichzelf bij de politie aangegeven. De politie kan nog niets meedelen over zijn motieven. Echter lijkt de manier waarop de mensen om het leven zijn gebracht te wijzen op een executie.

De verdachte (46) noemt zichzelf atheïst en bekritiseerde op het internet geregeld religies. Ook zou hij het volgende op zijn Facebook-pagina hebben geplaatst: "Als het gaat om beledigingen, dan begon jouw religie, niet ik. Als jouw religie zijn grote mond houdt, dan ik ook."

Bron:Ad.nl

Team al-Yaqeen
12 februari 2015