Duitsland: 50 Korans verscheurd in toilet, 2 moskeeën vernield

7646

Onbekenden hebben in Duitsland twee moskeeën vernield. Ook hebben zij 50 exemplaren van de Koran verscheurd en in de toiletten gedumpt.

Een moskeebezoeker trof de vernielingen zondag rond 16:00 aan en vond de verscheurde Korans in de toiletten. Het onderzoek naar de daders is nog in volle gang.

Afgelopen weekend is ook een moskee in Kassel vernield. Seyfettin Eryörük, voorzitter van de Kassel Moskee, gaf te kennen dat er stenen naar de moskee zijn gegooid en meerdere ramen zijn vernield. Voor de Merkez Camii is dit niet de eerste keer dat zij het doelwit zijn van aanvallen. In het verleden werd de moskee al eens aangevallen door aanhangers van de terroristische organisatie PKK.

Google Maps kaart

Islam IQ, een Duitstalig nieuwsmagazine, maakte melding dat er de afgelopen jaren een alarmerend hoog aantal moskeeën is vernield. Er zijn tussen 2015 en 2019 zo’n 139 gevallen van aanvallen op islamitische gebedsplaatsen geweest. Onder meer door vandalisme, graffiti, brandstichting en het achterlaten van varkenskoppen. Om de vele vernielingen te documenteren, markeerde Islam IQ elke aangevallen moskee op een Google Maps kaart, met beschrijvingen van de individuele incidenten.

Moslims hebben hun zorgen geuit over de vele incidenten en de autoriteiten opgeroepen onmiddellijk actie te ondernemen tegen de anti-islam sentimenten. De vernielingen komen nog geen twee weken na een steekpartij op een 16-jarige islamitische jongen in Bremen. De dader maakte islam-hatende uitlatingen voordat hij de steekpartij uitvoerde.

Lees het volledige bericht op: Marokko.nl

Team al-Yaqeen