Een feest voor nieuwe moslims

3586

Het komt geregeld voor dat iemand die geïnteresseerd is in de Islam aangeeft dat hij of zij het moeilijk vindt om zijn ouders op de hoogte te stellen. Ook horen wij geregeld bij de begeleiding van nieuwe moslims dat er spanningen zijn tussen hen en hun familie en vrienden. Gelukkig horen we aan de andere kant ook dat er ouders, familieleden en vrienden zijn die de nieuwe moslim steunen ongeacht zijn of haar keuze.

Wij zijn ons bewust van de negatieve mediaberichten over de Islam. Wij begrijpen ook dat het best moeilijk kan zijn voor ouders als hun zoon of dochter mededeelt dat hij of zij moslim wil worden. Soms komt het ook volledig onverwachts voor de familie. Het is daarom ook niet gek dat er eerst met ongeloof of wantrouwen wordt gereageerd.

Er zal een vraag- en antwoordsessie zijn waarin een ieder zijn of haar brandende vragen kan stellen. De dag wordt afgesloten met een uitgebreide maaltijd waarbij de gasten en de vrijwilligers elkaar beter kunnen leren kennen.

Meld u dus snel aan op het inschrijfformulier en neem zoveel mogelijk familie en vrienden mee. Wij hopen u op 10 oktober 2014 te mogen ontvangen in de moskee!

Wassalaamu aleikum,
Met vriendelijke groet,

Stichting as-Soennah en al-Yaqeen