Egypte bloedt!

5783

In Sahieh Moeslim lezen wij dat de Profeet (vrede zij met hem) zegt: “De Engelen vervloeken degene die naar zijn (moslim)broeder wijst met een metalen staaf.” Laat staan degene die zijn broeder aanvalt, belaagt, mishandelt of zelfs doodt, zoals we gisteren in Egypte hebben gezien.

Het ombrengen van argeloze, onschuldige burgers is een verschrikkelijke daad. Dit blijkt ook wel uit het feit dat Allah heeft bepaald dat het recht op leven als eerste wordt vergolden op de Dag des Oordeels. Het slachtoffer grijpt op die Dag zijn moordenaar bij de kraag en sleurt hem richting de Troon van Allah om vervolgens Allah te vragen om zijn recht te doen zegevieren.

En wat de situatie in Egypte extra wrang maakt, is dat het leger- en politieapparaat welke bedoeld zijn om de burgers te beschermen, nu zijn veranderd in moordlustige en bloeddorstige psychopaten. Wij vragen Allah om Egypte weer haar veiligheid terug te geven, de levens van onze broeders en zusters te beschermen en de onrechtplegers van de aardbodem te laten verdwijnen.

Team al-Yaqeen 15 augustus 2013