Extreemrechtse bezetting op dak islamitische school

2929

Met bivakmutsen bedekt, hebben twee mannen vanochtend op het dak van de omstreden nieuwe middelbare islamitische basisschool nabij Amsterdam Sloterdijk geprotesteerd tegen de komst van de school. Op het spandoek staat ‘Wie islam zaait zal sharia oogsten’.

Volgens stadszender AT5 zouden er ook werknemers van de school op het dak zijn geklommen en werd er over en weer flink getrokken en geduwd.

De politie is inmiddels aanwezig. ,,We beraden ons wat we met die personen gaan doen.”

In een verklaring geeft het Identitair Verzet aan wederom achter de actie te zitten. ,,De voorgenomen opening van de islamitische middelbare school in Sloterdijk aan de Naritaweg te Amsterdam is onwenselijk vanwege de sympathie van bestuursleden voor het Salafisme in het recente verleden”, zo geven zijn aan. De mannen zouden ook anti-Islam-leuzen scanderen.

Het ministerie van Onderwijs en de stad Amsterdam maken zich al jaren zorgen over de stichting Islamitisch Onderwijs, die jarenlang procedeerde om les te mogen geven in de hoofdstad. Het ministerie en de gemeente probeerden dat te voorkomen. De Raad van State bepaalde echter dat staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) de komst van de nieuwe islamitische basisschool moet bekostigen.

Actievoerders van het Identitair Verzet, dat zich naar eigen zeggen inzet voor het behoud van de Nederlandse identiteit, bezetten afgelopen weekend ook al de bouwplaats van een nieuwe moskee in Venlo. De politie beëindigde dit protest door vier personen ter plaatse te arresteren.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
4 september 2017