Franse politie ondervraagt vier 10-jarigen

1293

De Franse politie heeft vier 10-jarigen én hun ouders afgelopen donderdag enkele uren voor verhoor vastgehouden. Dit werd bekendgemaakt door Camille Chaize, woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse zaken.

Dit gebeurde in Albertville, een stad zuidoosten van Frankrijk De kinderen zouden het doden van een leraar na het tonen van spotprenten van de Profeet Mohamed (vrede zij met hem) hebben rechtvaardigt.

De vader vertelde over de weerzinwekkende inval die iets voor zeven uur in de ochtend plaatsvond. “We werden wakker met gewapende politie voor onze deur. Ongeveer tien van hen stormden ons huis binnen met wapens met een lange loop. Kinderen werden uit hun slaap gewekt en zij verzamelden ons in onze pyjama’s in de woonkamer. Ze lieten ons zitten terwijl zij ons huis doorzochten en de kamer van mijn dochter in het bijzonder. Ze controleerden haar boeken en maakten zelfs foto’s van islamitische kalligrafieën die we aan onze muren hebben hangen.” Zijn dochter werd meegenomen onder de noemer van het verheerlijken van terrorisme. “De politie ondervraagde ons, mijn echtgenote en ik, en stelden vragen als ‘Ga jij naar de moskee om het gebed te verrichten? Indien dit het geval is, neem jij je kinderen mee? Heb jij een taak in de moskee? Wat is je mening over de spotprenten?’, etcetera. Ik vertelde hen dat onze profeet geliefd is bij ons allen, voor alle moslims, en dat we dit niet gepast vinden. Ook vertelde ik hen dat wij het doden van de leraar niet steunen.

De kinderen werden na het verhoor weer vrijgelaten. De gerechtelijke autoriteiten hebben een educatieve training bevolen. Ook heeft de politie hun huizen doorzocht.

Bron: Apnews.com

Team al-Yaqeen