Franse prins uit zich tegen Charlie

4092

De Franse prins Charles-Philippe van Orléans heeft zich scherp afgezet tegen de solidariteitsactie voor het satirische weekblad Charlie Hebdo.

De actie ‘Ik ben Charlie’ (Je suis Charlie) wordt door de prins scherp veroordeeld. “Ik ben géén Charlie”, aldus Charles-Philippe. “Ik neem afstand van de beweging die zegt dat ze Charlie zijn.”

Het weekblad heeft hij altijd vulgair gevonden. “Ze hebben lak aan iedereen die hun mening niet is toegedaan. Onder het mom van vrijheid van meningsuiting permitteert het blad zich tal van provocaties”, aldus de prins. De prins die enkele jaren geleden de titel van hertog van Anjou heeft gekregen, ziet het ‘agressieve’ weekblad als uitvloeisel van alles wat atheïstisch, Europees en links is. En als drager van rancune en vijand van respect en broederschap tussen volkeren. “Dus ik weiger deel te nemen aan een pro-Republikeins heilig verbond, omdat ik gewoon niet begrijp wat ik moet verdedigen.”

Wel veroordeelt de prins de brute moord op redacteuren van het weekblad. “Een barbaarse daad”, aldus de prins. Echter meent hij dat het hypocriet is dat zo veel Fransen zich scharen achter de leus ‘Je suis Charlie’ zonder het blad ooit te hebben gelezen of altijd te hebben bekritiseerd.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
11 januari 2015