Geen cartoons in gebouw Tweede Kamer

3366

Geert Wilders krijgt geen toestemming om cartoons in het Tweede Kamergebouw tentoon te stellen. Het bestuur van de Tweede Kamer heeft zijn verzoek hiervoor afgewezen.

Het presidium heeft aangegeven dat de tentoonstelling niet voldoet aan de vastgelegde criteria. Zo dient het onderwerp van een expositie te maken hebben met het werk of de werkwijze van het parlement. Verder moet de inhoud van de tentoonstelling neutraal zijn, zonder voorkeuren of meningen, en mag het geen platform zijn voor politieke standpunten. Ook mogen onderwerpen niet controversieel of aanstootgevend zijn.

Wilders is teleurgesteld over het besluit en is voornemens om de cartoons nu op tv laten zien in de zendtijd voor politieke partijen. “De enige manier om jihadisten te laten zien dat we nooit zullen buigen voor terreur en geweld is juist datgene doen wat zij ons willen beletten te doen. Terroristen moeten weten dat ze nooit zullen winnen en hoe belangrijk de vrijheid van meningsuiting voor ons Nederlanders is”, zo zegt Wilders.

Bron: RTLnieuws.nl

Team al-Yaqeen
5 juni 2015