Geen demonstraties meer in Schilderswijk

4138

De Haagse burgemeester, Jozias van Aartsen, heeft besloten dat de komende twee maanden in de Haagse Schilderswijk niet mag worden gedemonstreerd. Dit heeft hij gisteravond bekendgemaakt in het ingelaste spoeddebat waar hij zijn vakantie voor heeft moeten onderbreken.

"Ik heb besloten om voorlopig geen demonstraties in de Schilderswijk meer toe te laten, hoezeer mij dit ook spijt", aldus de burgemeester. Hij wilt met dit besluit ''de grote meerderheid niet in de steek laten. Zij zijn het slachtoffer. Dat wil ik ze niet nog eens aandoen.''

Eerdere demonstraties in de wijk van de afgelopen weken liepen uit de hand. Volgens Van Aartsen is het merendeel van de inwoners van de Schilderswijk het slachtoffer van de demonstraties. ''Zij zijn het slachtoffer wanneer radicalen van verschillende kanten elkaar te lijf willen gaan. Dat wil ik deze mensen verder besparen'', zegt Van Aartsen. Zijn besluit kan rekenen op steun van het Openbaar Ministerie en het merendeel van de Haagse gemeenteraad.

De organisatie Pro Patria, die op 20 september met Geert Wilders wilde protesteren in de wijk, liet weten het jammer te vinden dat dat nu niet mag. De organisatie zat ook achter de demonstratie van afgelopen zondag.

Bron: NU.nl

Team al-Yaqeen
15 augustus 2014