"Geen sprake van zwendel bij aangiften Wilders"

3678

Bij de aangiften in de Haagse as-Soennah moskee tegen de ‘minder Marokkanen’-uitspraak van Geert Wilders was geen sprake van zwendel. Dat zegt de bestuursvoorzitter Abdelhamid Taheri tegen Omroep West.

Taheri reageert op een artikel vandaag in De Telegraaf. De krant meent op basis van getuigenverklaringen dat een deel van de aangiften uit 2014 nep is. Om zoveel mogelijk aangiften te verzamelen tegen de PVV-leider zouden moskeeën mensen hebben misleid, aldus de krant. Onwetende, niet-Nederlands sprekende en zelfs analfabete allochtonen kregen een aangifteformulier voor hun neus, schrijft De Telegraaf.

“Toen ik het invulde, wist ik niet precies waar het om ging”, zegt een aangever volgens De Telegraaf. Anderen dachten volgens de krant dat er verkiezingen waren en dat er via de aangifte gestemd kon worden.

Taheri herkent zich niet in de aantijgingen: “Het klopt dat mensen destijds aangifte deden in de moskee. Dat was overeengekomen met de politie, zodat er geen chaos bij het politiebureau zou ontstaan. Het ging om veel mensen, de woede om Wilders’ uitspraken was groot. Maar er was absoluut geen sprake van dwang of beïnvloeding. Iedereen kwam vrijwillig. Sommige oudere mensen die de taal niet machtig zijn namen de formulieren mee naar huis om het door familie te laten vertalen. Het is allemaal heel transparant gebeurd.”

Zowel het OM als Wilders’ advocaat willen niet reageren.

Bron: OmroepWest.nl

Team al-Yaqeen
12 maart 2016