Geleerden vaardigen fatwa uit tegen IS

4755

Het hoogste orgaan van geestelijken in Saudi-Arabië heeft een fatwa uitgevaardigd die de strijd tegen de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) goedgekeurt. De geestelijken geven aan dat terrorisme een 'afschuwelijke misdaad' is en 'het tegendeel van wat de Islam belichaamt'.

De Raad van Geestelijken gaf na een bespreking aan dat het de pogingen van het Saudische koninkrijk steunt om mensen op te sporen die zich aansluiten bij IS, maar ook bij Al-Qaida of de sjiitische Hawthi-rebellen in Jemen.

De autoriteiten moeten mensen opsporen die aanzetten tot conflicten. Moslims die menen dat de jihad betekent dat men zich dient aan te sluiten bij een terreurgroep zijn volgens de geestelijken 'onwetend' en 'van het juiste pad geraakt'.

De geestelijken geven aan dat strijders van de extremistische organisatie IS het verdienen om volgens de Islamitische Wet gestraft te worden.

De Hoge Raad is de hoogste religieuze instantie in Saoedi-Arabië. Het bestaat uit 21 Schriftgeleerden en waarbij de voorzitter de grootmoefti Sheikh cAbdoel-cAziez Aal ash-Sheikh is. De geestelijken die in de Raad zitting hebben, zijn mensen van kennis die jarenlang kennis hebben genoten van de authentieke Islam.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen
18 september 2014