Gemekker over niqaab in de rechtszaal

6006

Een rechter in London moest maandag beslissen of een 22-jarige vrouw haar niqaab mag dragen in de rechtszaal. De vrouw wordt beschuldigd van het intimideren van een getuige. Maar tijdens het proces weigerde ze haar niqaab af te doen, omdat er mannen in de zaal zaten.

De vrouw liet zich wel identificeren door een politievrouw, die bevestigde dat zij inderdaad de verdachte was. De advocaten van de vrouw stellen dat hun cliënte het recht heeft om haar religie te praktiseren middels haar kleding. Zij willen dat rechters per zaak uitmaken of de islamitische kleding gedragen mag worden. Maar aanklagers menen dat het dragen van een gezichtssluier het werk van getuigen lastiger maakt.

De zaak ligt gevoelig omdat het proces samenvalt met de discussie of het dragen van de niqaab of boerka in het onderwijs moet worden toegestaan. Onder druk van activisten besloot een grote scholengemeenschap de gezichtsbedekkende sluier toe te staan. Premier David Cameron liet weten voor een verbod te zijn op de school van zijn eigen kinderen.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen 16 september 2013