'Geprezen is Allah&#39 als advertentie op Britse bussen

2554

Op honderden bussen in Engeland zijn vanaf 23 mei advertenties te zien met de tekst 'Subhan Allah'. Dit betekent 'Geprezen is Allah'. De advertenties zijn onderdeel van een campagne van Engelands grootste islamitische liefdadigheidsinstelling en zijn bedoeld om geld op te halen voor slachtoffers van de burgeroorlog die woedt in Syrië.

Omdat het in Londen niet toegestaan is om advertenties met politieke boodschappen af te beelden in het openbaar vervoer, is ervoor gekozen een religieuze tekst te plaatsen. De liefdadigheidsinstelling die de campagne bedacht en financiert, Islamic Relief, hoopt dat de advertenties de Islam in een goed daglicht zullen stellen en veel geld op zullen leveren voor de Syrische vluchtelingen.

De advertenties zullen verschijnen op bussen in Londen, Birmingham, Manchester, Leicester en Bradford, omdat deze steden de grootste moslimpopulatie hebben.

Ramadan
Rond 7 juni gaat de Ramadan van start. De Ramadan is een maand waarin men meer liefdadigheid uitgeeft. Daarom is gekozen voor 23 mei als startdatum voor de campagne. Er zullen in totaal 640 Engelse bussen rond gaan rijden met de tekst op de zij- of achterkant.

Moeen Ali, een bekende Engelse cricketer en moslim, is enthousiast over de campagne: "Dit is een geweldige manier om mensen te laten praten over de bedoeling van de Ramadan. Een speciale maand die niet alleen om vasten draait, maar ook om spirituele reflectie, doneren en aan hen die het minder goed hebben."

Bron: AD.nl

 

Team al-Yaqeen
11 mei 2016