Geruchten halalslacht ongefundeerd

7505

De geruchten dat (alle) kip in Nederland halal zou zijn, zijn geruchten die geen feitelijke basis kennen. Dit stellen de grote slachterijen hier in Nederland.

De moslims zijn de afgelopen tijd geteisterd met tegenstrijdige berichten over de halalslacht van kippen. Koepelorganisaties die de belangen van de moslims zouden moeten verdedigen, geven taal noch teken over de ontwikkelingen op dit gebied en laten de moslims in het duister tasten.

De tegenstrijdige berichten in de media weerspiegelen nogmaals de twijfels en vraagtekens over dit onderwerp. De slachters benadrukken met klem dat zij altijd verdoofd slachten conform de nieuwe regels. Er is dus geen sprake van halalslacht, volgens hen.

Daarom nogmaals het advies aan de moslims om zeer voorzichtig te zijn met het kopen van kippenvlees. Het advies aan de islamitische slagers is om Allah te vrezen, zelf naar de slachterijen te gaan en toe te zien op de naleving van de regelgeving omtrent de halalslacht.

En als er slachterijen zijn die wel menen de halalslacht te faciliteren, dan graag een duidelijk bericht hierover op hun officiële website, een brief of iets anders waarin dit duidelijk verklaard wordt. Maar zolang er geen duidelijkheid is over dit onderwerp blijven wij ons vastklampen aan de overlevering van de Profeet (vrede zij met hem) waarin hij zegt: “…Degene die zich dus verre houdt van twijfelachtige zaken, heeft zich daarmee veilig weten te stellen wat betreft zijn religie en zijn eer.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)

Bron: Trouw.nl

Team al-Yaqeen 22 februari 2013