Gesuikerde gel voor te vroeg geboren baby’s

3885

Een hoeveelheid suiker die als gel aan de binnenkant van de wang wordt ingewreven, is een goedkope en zeer effectieve methode om te vroeg geboren baby’s te beschermen tegen hersenschade. Zo beweren experts op dit gebied.

Een laag bloedsuikergehalte heeft een gevaarlijk effect op één op de tien te vroeg geborenen. Als dit niet wordt behandeld, kan het blijvende schade veroorzaken. Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland hebben de “gel-therapie” bij 242 baby’s toegepast en geven aan dat dit één van de beste methoden is. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in The Lancet.

Dosis aan suiker

De geltherapie kost iets meer dan £1 (ongeveer €1,35) per baby. Ook is het makkelijk toe te dienen, zeggen professor Jane Harding en haar team van de University of Auckland.

Andy Cole, voorzitter van een instelling voor vroeg geborenen: “Dit is een zeer interessant nieuw onderzoeksresultaat. Wij verwelkomen alles dat de potentie heeft de situatie te verbeteren van baby’s die ziek of te vroeg worden geboren.”

Bron: BBC.com

Bovenstaand nieuwsartikel doet ons denken aan de handeling van at-Tahniek die ons ruim 1400 jaar geleden al door de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) is geleerd. Meer informatie over at-Tahniek is hier te vinden.

Team al-Yaqeen
25 maart 2015