‘God’ van de christenen zat in de gevangenis

5170

Volgens Paus Franciscus heeft ook ‘God’ in de gevangenis gezeten. Dit zei hij woensdag toen hij troostende woorden trachtte uit te brengen aan alle gedetineerden. „Ook ‘God’ heeft in de gevangenis gezeten”, zei de kerkvorst, verwijzend naar de problemen die Jezus voor zijn kruisiging had met de autoriteiten. 100.000 Belangstellenden waren op het Pietersplein getuige van de uitspraken van de Paus.

“Het is gemakkelijk de zwakkeren te bestraffen, terwijl de grote vissen vrij rondzwemmen”, zei Franciscus. Hij repte over een „justitie van de verzoening, maar ook van de hoop, van open deuren, van vooruitzichten”. De paus gaf aan vaak te bellen met gedetineerden in zijn thuisland Argentinië, aldus de krant la Republica.

Het verschil tussen de God van de moslims en die van de christenen, is dat de God van de moslims Machtig is, Vrij van alle tekortkomingen en boven alles en iedereen staat. Terwijl die van de christenen zwak is, gevangen kan worden genomen en zelfs aan het kruis kan worden genageld. Moge Allah iedereen naar de Waarheid leiden.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen

25 oktober 2013