Gouda start met nieuw moskeeplan

3239

De VVD in Gouda heeft de deur wagenwijd open laten staan voor de komst van een megamoskee op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne. De coalitiepartij deed woensdagavond niet mee met de stemming van een motie van de voltallige oppositie. Deze wilde hiermee de komst van een megamoskee definitief blokkeren.

In november stemden de liberalen wél mee met exact dezelfde motie die opriep om te kiezen voor een ander plan waarbij het Islamitische centrum zou moeten wijken voor seniorenwoningen.

"Ontzettend jammer"

De draai van de VVD werd fractievoorzitter Ronald Verkuijl en zijn collega’s zeer kwalijk genomen. "Ontzettend jammer dat u draait", foeterde SGP-fractievoorzitter Arjan Versteeg. Gemeente Belangen Gouda bij monde van Jan de Koning: "Nu 180 graden draaien. Hoe legt u dat nog uit?" De gehele oppositie heeft het vertrouwen in het college van B&W opgezegd.

De liberale voorman Verkuijl geeft aan dat zijn partij geen abc-constructie wil met een projectontwikkelaar. Dankzij de VVD kan het stadsbestuur van Gouda nu aan een plan werken voor gezamenlijke huisvesting van speciale school De Ark, medisch kinderdagverblijf Gemiva én een Islamitisch centrum.

"Bij ons is al het vertrouwen in het stadsbestuur weg", zegt secretaris Jeroen van Walstijn van bewonersvereniging 'Gouda Noord Zoals Het Hoort' teleurgesteld. De vereniging verzette zich tegen de megamoskee, maar is 'bereid om te praten over een wijkmoskeetje'.

Bron: Telegraaf.nl

Team al-Yaqeen
12 maart 2015