Gratis suikertest in moskee as-Soennah

5258

Op zondag 28 juli 2013 kan eenieder die dit nodig acht gratis een suikertest laten afnemen door erkende artsen. Moskee as-Soennah opent zijn deuren voor eenieder die dit wil doen, man of vrouw. De inlooptijden zijn van 13.00u tot 16.00u. Lees hieronder de tekst van de Associatie Marokkaanse Artsen Nederland (AMAN).

Diabetes Mellitus (DM), suikerziekte, komt bij ca. 20% van de Marokkaanse Nederlanders voor. Vooral in de leeftijdsgroep 40 jaar en ouder. De effecten van dit ziektebeeld en de bekende potentiële complicaties zijn verwoestend. Verder kan DM in relatie tot Ramadan een combinatie zijn die kwalijke gevolgen kan hebben.

Na meerdere zeer succesvolle diabetes screeningen in verschillende moskeeën, verheugd het AMAN (Associatie Marokkaanse Artsen Nederland) a.s. zondag 28 juli naar de As-Soennah moskee te komen! Rond het Dohr gebed zal de screening gescheiden plaatsvinden onder zowel de mannen als de vrouwen. Hiervoor hebben wij een team samengesteld van zowel mannelijke als vrouwelijke artsen. Het doel is vroegtijdig suikerziekte op te sporen en informatie daaromtrent te verstrekken. Meer informatie over AMAN en dit project vindt u op www.amanonline.nl .

Team al-Yaqeen 27 juli 2013