Groot aantal bekeerlingen in één maand

11212

Telkens wanneer de Islam in het nauw wordt gedreven, versterkt het en breidt het uit…

Vandaag is het op de dag precies een maand geleden dat Pegida de walgelijke pop voor onze moskee plaatste. Met een geweldige tegenreactie vanuit de moslimgemeenschap, door een roep om solidariteit, stond de vrijdag daarop onze moskee stampvol biddende moslims. Ook niet-moslims toonden hun solidariteit voor de moslimgemeenschap en spraken hun afschuw uit tegen de beledigingen richting onze Profeet.

Exact een week later volgde de terroristische actie in Nieuw-Zeeland. Ondanks de enorme tragedie die deze teweegbracht, kon de wereld ook toen toezien hoe eensgezind en genadig de moslims zijn. En ook daar voerden direct na de aanslag solidariteit en sympathie voor de moslimgemeenschap de boventoon. De moskee die doelwit was van de terroristische daad kreeg nooit eerder zoveel mensen over de vloer die de moskee wilden bezichtigen, de moslims wilden troosten en over de Islam wilden leren.

Ook in moskee as-Soennah voltrok die tendens zich. Wij mochten de eer hebben om de afgelopen maand maart maar liefst 15 bekeerlingen te verwelkomen in ons prachtige en vredelievende geloof. En niet uitgesloten is dat deze beweging zich elders in Nederland en over de hele wereld heeft voltrokken.

Het mocht weliswaar een tragische maand geweest zijn, maar met al deze lelijke gebeurtenissen volgden er vele mooie.

Telkens wanneer de Islam in het nauw wordt gedreven, versterkt het en breidt het uit…

Team al-Yaqeen