Haatjournalist ontmaskerd

4707

Perdiep Ramesar, bedenker van de termen 'Sharia-driehoek', 'Shariawijk' en de 'Vergeten driehoek', is bij Dagblad Trouw ontslagen als redacteur. Zijn artikelen en publicaties over de Schilderswijk en deze daarop slaande benamingen blijken allemaal uit de duim gezogen. Iets waar hij zelfs prijzen voor in ontvangst kreeg! Voor Trouw staat de geloofwaardigheid voorop, vandaar dit besluit. Eén waar ook andere nieuwsmedia een voorbeeld aan kunnen nemen.

Schokkend

Toen deze leugens de wereld in werden geholpen, was de Schilderswijk ineens het middelpunt van alle aandacht onder de Nederlandse politici, autoriteiten en media. Moslims zouden in de Haagse wijk een Kalifaat willen stichten. Iets wat plaatselijke bewoners stellig ontkenden. Op niets gebaseerde angstaanjagende stemmingmakerij was het, niets meer en niets minder. Maar wel één waardoor alle molens in Nederland begonnen te draaien op kosten van de moslims en van de belastingbetaler. Kamerdebatten, politie in hoogste staat van paraatheid, explosieve sfeer, provocaties heen en weer, fascistische opmarsen door de wijk en politici die zich na jaren van afwezigheid ineens weer geïnteresseerd toonden in de wijk.

En nu?

Het ontslag van Perdiep stelt natuurlijk niets voor, de imagoschade geleden door de moslims hier in Nederland echter wel! Daarom vragen wij ons af waarom Perdiep bewust leugens over de moslims verspreidde en hun in een kwaad daglicht probeerde te stellen? Wat zouden zijn beweegreden kunnen zijn geweest? We wachten het antwoord rustig af dat ons natuurlijk zal worden aangereikt door diezelfde praatprogramma’s op tv en radio bij wie deze Perdiep toentertijd welkom was om zijn leugens te spuien. Of is het nieuwsgehalte van zoiets plotseling niet meer interessant? We wachten het af.

Team al-Yaqeen
12 november 2014