Halal supermarkt moet alcohol en varkensvlees verkopen

2537

Een halal supermarkt in Parijs wordt door de plaatselijke autoriteiten verplicht varkensvlees en alcohol te verkopen. Weigert de ondernemer dit, dan riskeert hij sluiting. Zo meldt The Independent.

The Good Price mini-supermarkt, in het ten Noordoosten van Parijs gelegen Colombes, zou niet aan de voorwaarden van het huurcontract voldoen. Vandaar dat het nu extreme maatregelen riskeert om evenzo extreme motieven. De winkel moet namelijk van ‘algemene vorm’ zijn, aldus de gemeente. Deze geeft aan dat de lokale gemeenschap niet genoeg wordt bediend als de winkel geen varkensvlees of alcohol aanbiedt.

Stafchef van de burgemeester, Jerome Besnard, sprak met The Telegraph en kon het opbrengen om zonder enig gevoel voor schaamte uitleg te geven aan het bizarre voornemen. ‘De burgemeester van Colombes, Nicole Goueta, ging er zelf heen en vroeg de eigenaar om het assortiment te diversifiëren door het toevoegen van alcohol en niet-halal vlees’, hierbij verwijzend naar onder meer varkensvlees.

Sociale mix

De halal supermarkt kwam vorig jaar in de plaats van een andere supermarkt. Volgens Besnard hebben bewoners geklaagd dat ze niet al hun spullen konden kopen in de supermarkt. ‘We willen een sociale mix’, zo geeft hij fijntjes aan.

Uiteindelijk komt de ware reden van de opmerkelijke beslissing aan bod: ‘Wij willen geen gebied met alleen maar moslims of een gebied zonder moslims.’

Bron: Marokko.nl

Team al-Yaqeen
9 augustus 2016