Het motief achter de moord op islamitische studenten in VS

4119

Er zou een onderzoek moeten komen naar de moord op drie moslimstudenten in de Verenigde Staten. Dat vindt de vader van twee van de slachtoffers. Volgens hem zou er onderzocht moeten worden of religieuze haat een motief was voor de moorden.

Ook de Turkse president Erdogan heeft zich inmiddels over de kwestie uitgesproken. Hij veroordeelde de Amerikaanse President Obama omdat hij zich stil heeft gehouden na de moorden. Het Witte Huis zegt een onderzoek naar de drievoudige moord af te wachten.

De drie moslimstudenten werden dinsdag doodgeschoten door hun buurman. De moord was volgens de politie een gevolg van een ruzie over een parkeerplaats. De FBI heeft reeds aangegeven een eigen onderzoek te gaan starten. Echter hebben ze niet aangegeven of er onderzocht zal worden of de dader gedreven werd door moslimhaat. De studenten zijn een 23-jarige man met zijn 21-jarige vrouw en haar 19-jarige zus. Alle drie waren het studenten aan de North Carolina State University.

De herdenkingsdienst voor de drie moslims kende duizenden aanwezigen. In verschillende steden in de VS worden ‘wakes’ gehouden. Online wordt aandacht gevraagd met #MuslimLivesMatter.

Mohammad Abu-Salha, de vader van de twee vrouwen, zei bij de herdenking dat alles in de zaak wijst op een haatmotief. Hij zei geen wraak te willen, maar wil voorkomen dat andere jongeren in de VS soortgelijk geweld meemaken.

Bron: Ad.nl

Team al-Yaqeen
13 februari 2015