Hoofddoekverbod achter het stuur?

3988

Hoofddoek dragende vrouwen mogen geen auto rijden. Volgens het Vlaams Belang is dat namelijk onveilig en moet daarom in België verboden worden. De rechts-extreme partij heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend dat het bestuurders verbiedt een hoofddoek te dragen terwijl zij autorijden.

Vlaams Belang baseert haar mening op het feit dat een hoefdoek het zicht van de zijweg totaal zou belemmeren. Partijvoorzitter Philip Dewinter geeft in een reactie op dit niet onomstreden voorstel aan dat dit plan niet te maken heeft met de Islam, zeggende: "Dit heeft niets met religie te maken. Het gaat over verkeersveiligheid. Autobestuurders moeten alles kunnen zien en horen."

Autobestuurders met een hoefdoek brengen zichzelf en andere weggebruikers in een onveiligheidssituatie, aldus Dewinter.

Overige politici en verkeersspecialisten zijn verbaasd over dit wetsvoorstel. Dirk Christiaens, een bekende Belgische verkeersspecialist ziet geen problemen met de hoofddoek in het verkeer. "Ik zie niet in voor welk gevaar een hoofddoek zou kunnen zorgen. Bij mijn weten staat er in de wegcode ook niets over het dragen van bepaalde kledingstukken of hoofddeksels,” aldus de verkeersspecialist.

Bron: Ccme.org.ma

Team al-Yaqeen
19 januari 2015