Hoofddoekverbod in Gent opgeheven!

5301

In een eerder bericht van 4 mei 2013 werd bekendgemaakt dat enkele Belgische gemeenten aanstalten maakten op het verbannen van het ingevoerde hoofddoekenverbod. Eén van deze gemeenten was Gent. Die was voornemens in juni een eind te maken aan dit verbod. Die beslissing is gister gevallen. Na het inzamelen van maar liefst ruim 10.000 handtekeningen en een debat van 4,5 uur, is het verwerpen van dit verbod een feit geworden.

Naima Charkaoui, directeur van het Minderhedenforum, zegt als reactie op de afschaffing van het hoofddoekenverbod. "Onze handtekeningenactie was een overdonderend succes. We mikten op 3.500 stemmen, maar in een vingerknip verzamelden we er meer dan 10.000. Een signaal dat de stad Gent niet kon negeren."

Charkaoui zegt dat België een interculturele plek is geworden in het hart van Europa: "Dat de stad Gent nu op positieve manier inspeelt op die diversiteit is een trendbreuk. Wij weten dat etnisch-culturele minderheden deze beslissing zien als de erkenning van hun godsdienstvrijheid. Bovendien is elke mens uniek. Die unieke mens heeft in België het recht om uit te komen voor zijn godsdienst."

Bron: HLN.be

Team al-Yaqeen 28 mei 2013