Hulpactie as-Soennah voor Syrische vluchtelingen

5670

De erbarmelijke toestand van onze broeders en zusters in Syrië is niemand ontgaan. Vrijwel iedere kans op een normaal leven is hun ontnomen. Er lijkt geen einde te komen aan hun leed en smart, en daarom moeten wij hun situatie niet uit het oog verliezen.

De Islam is gekomen om onder meer het leven van mensen te waarborgen. Hiervoor zijn strenge regels opgesteld, waaronder het creëren van een veilige leefomgeving waarin liefde, barmhartigheid en troost de boventoon voeren. Het ontbreekt onze Syrische broeders en zusters op dit moment aan deze veilige leefomgeving. Het ontbreekt hen aan liefde, barmhartigheid en troost. Naast het leed van onderdrukking, uitbuiting en verdrijving hebben zij op dit moment ook te maken met een strenge winter, en zij ervaren beproeving boven beproeving.

En precies in de tijd dat zij overvallen worden door deze strenge winter, krijgen wij ook hier in Nederland te maken met sneeuw en lage temperaturen. Toch gaat de vergelijking niet helemaal op, want wij kunnen het koude weer ontvluchten en de warmte in onze huizen opzoeken. Zij moeten daarentegen het koude weer zien te trotseren met zeer beperkte middelen.

Daarom heeft stichting as-Soennah in samenwerking met stichting al-Yateem besloten om een inzamelingsactie te starten voor de Syrische broeders en zusters in de vluchtelingenkampen in Jordanië. Deze actie heeft als doel het vervangen van de huidige tenten door woonwagens die meer comfort en warmte bieden en het verstrekken van voedsel, dekens en elektrische kachels.

Stichting as-Soennah en stichting al-Yateem zullen er, met de Wil van Allah, zelf op toezien dat jullie financiële donaties de mensen daadwerkelijk bereiken. Wij zullen persoonlijk afreizen naar het vluchtelingenkamp, de ingekochte spullen ter plekke aan de mensen overhandigen en daar later verslag van proberen te doen.

Voel jij je geroepen om je aan deze mooie actie te verbinden, klik dan hier en doneer!

Hieronder staan de prijzen vermeld van de spullen die bij onze hulpactie horen:

1 woonwagen (8 personen) inclusief elektrische kachel en dekens: € 2.000 1 elektrische kachel: € 50 1 deken: € 10

Bestuur Stichting as-Soennah 21 januari 2013