Ibn ul-Qayyim instituut – schooljaar 22/23

17212

Het Ibn ul-Qayyim instituut start 16 september 2022 een nieuw schooljaar. Het instituut biedt de mogelijkheid om gestructureerd en wekelijks lessen te volgen binnen stichting as-Soennah. Dit voor zowel broeders als zusters vanaf 16 jaar. De volgende trajecten zullen dit schooljaar worden aangeboden:
– Islamwetenschappen in het Nederlands.
– Islamwetenschappen in het Arabisch.
– Arabisch voor beginners en gevorderden.

Islamwetenschappen in het Nederlands
Binnen dit traject worden de belangrijkste basisbeginselen van het geloof (al-‘Aqiedah en al-Fiqh) gedoceerd in het Nederlands. De lessen zullen elke vrijdagavond verzorgd worden, waarbij de focus zal liggen op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Deze lessen zijn zowel voor broeders als zusters.

Islamwetenschappen in het Arabisch
Dit traject is in 2013 opgezet en heeft de afgelopen jaren veel studenten voortgebracht. Ook dit jaar wordt wederom de mogelijkheid geboden om je in te schrijven. Deze lessen worden op vrijdagavond verzorgd en zijn toegankelijk voor zowel broeders als zusters.

Arabisch voor beginners en gevorderden
Het hoofddoel van dit traject is de student de Arabische taal bij te brengen. Zowel beginners als gevorderden kunnen wekelijkse lessen volgen waarbij de taal in de breedste zin van het woord onderwezen wordt. Deze lessen worden op de woensdag- en donderdagavond verzorgd, afhankelijk van het niveau van de student.

Wil jij graag deelnemen aan één van deze trajecten, dan kun jij je vanaf nu inschrijven via de volgende pagina: http://al-yaqeen.com/inschrijving-ibn-ul-qayyim-instituut

Open dag voor zusters
Naast het bovenstaande programma zullen er dit schooljaar ook andere lessen verzorgd worden voor de zusters, waaronder Arabisch en Tadjweed. Ter gelegenheid hiervan wordt er binnenkort een open dag georganiseerd waar de zusters zich voor de lessen kunnen inschrijven. Hou hiervoor de website in de gaten.

Meer informatie? Stuur een e-mail naar lessen@al-yaqeen.com.

Stichting as-Soennah & Team al-Yaqeen