Identitair Verzet mag niet demonstreren bij As-Soennah moskee

2920

Identitair Verzet mag zondag niet demonstreren bij de As-Soennah moskee in Den Haag. De rechter besliste vrijdag dat het besluit van de Haagse burgemeester terecht was om de demonstratie te verplaatsen naar de Koekamp. Volgens de rechter heeft de burgemeester voldoende aannemelijk kunnen maken dat er kans is op ongeregeldheden als Identitair Verzet bij de As-Soennah moskee zou demonstreren.

De advocaat van de gemeente Den Haag betoogde donderdag tijdens de rechtszitting dat er een grote kans is op confrontaties tussen verschillende groepen demonstranten, ondanks ‘massale’ inzet van de politie. Ook wijst de politie op onrust op sociale media en in de wijk.

Identitair Verzet stapte naar de rechter omdat zij voor de deur van de As-Soennah willen demonstreren. De extreemrechtse beweging strijdt tegen het salafistische gedachtengoed en wil dat de moskee de deuren sluit. De groep heeft al aangegeven dat ze de demonstratie mogelijk afblazen als ze alleen op de Koekamp actie mogen voeren. Bij de As-Soennah moskee wordt de manifestatie ‘Den Haag Bekent Kleur’ gehouden.

Deze manifestatie wordt georganiseerd door het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH). In een verklaring laat de organisatie weten verheugd te zijn met het vonnis van de rechter. ‘Met de uitspraak wordt voorkomen dat kinderen in de Schilderswijk, een multiculturele wijk waar meer dan 130 nationaliteiten harmonieus samenleven, blootgesteld worden aan een abjecte boodschap van haat en intolerantie.’

Bron: Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen
26 oktober 2018