Inschrijven leertraject begonnen

5140

Eind oktober begint een tweejarig traject dat moet leiden tot een nieuwe lichting van dieners van de Dacwah. Dit traject wordt verdeeld over een periode van twee jaar, waarvan ieder jaar uit drie modules bestaat die elk acht weken duren.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt dit traject als één geheel gepresenteerd. De leerling kan alleen deelnemen als hij of zij bereid is om alle onderdelen te volgen. De modules die tijdens de trajecten worden aangeboden zijn:

Het eerste jaar:

  • Module 1:

Vak 1: Basiskennis Islam.

Vak 2: De drie fundamenten.

  • Module 2:

Vak 1: Fiqh (lees: jurisprudentie) van reinheid en gebed.

Vak 2: Fiqh van het huwelijk.

  • Module 3:

Vak 1: cAqiedah (lees: geloofsleer).

Vak 2: De biografie van de vier kaliefen.

Het tweede jaar:

  • Module 4:

Vak 1: Oesoel (lees: basisprincipes) van Tafsier

Vak 2: De uitleg van een aantal Koranhoofdstukken.

  • Module 5:

Vak 1: Hadiethwetenschappen

Vak 2: Al-Qawaacid (lees: stelregels) van al-Fiqh.

  • Module 6:

Vak 1: Oesoel al-Bidac (lees: religieuze innovaties)

Vak 2: Oesoel al-Firaq (lees: islamitische groeperingen)

Dus heb jij de ambitie om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan de Dacwah of wil je gewoon kennis opdoen over je geloof? Schrijf je dan nu in voor dit mooie leertraject. Stuur hiervoor een mail naar lessen@al-yaqeen.com. Vermeld hierbij jouw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer.

Wees wel snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Zodra je inschrijving is verwerkt, ontvang je per mail de studiegids voor het eerste leerjaar.

Let op! Ben jij één van onze Dacwah-dragers en/of één van onze 1000-dragers? Profiteer dan nu van 10% korting op je inschrijfgeld! Meld dit bij je inschrijving en geef je relevante gegevens mee. Ben je nog geen Dacwah-drager of 1000-drager, dan kun je dat nu alsnog worden door je hiervoor aan te melden!

Stichting as-Soennah
17 september 2014