Inschrijving lessen voor zusters geopend!

4983

Zoals aangekondigd gaan begin november de lessen voor de zusters van start. Om precies te zijn, begint dit leertraject op zondag 2 november 2014. Deze opleiding is voor zusters vanaf 16 jaar en ouder. Hier volgen de tijden en beschrijvingen van de lessen.

Koran

Vakken die op gebied van de Koran worden gegeven, zijn:

1. Tadjwied (zondag 17:00 – 18:00)

Bij dit vak leer je alle regels met betrekking tot de Tadjwied (correct reciteren van de Koran). Dit vak is alleen toegankelijk voor zusters die redelijk Arabisch kunnen lezen. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar!

2. Hifdh voor beginners (zondag 18:00 – 20:00)

Hifdh voor beginners is een klas speciaal voor zusters die de Arabische taal niet of moeizaam kunnen lezen. Bij deze groep zal op een laagdrempelig niveau kleine hoofdstukken gememoriseerd worden.

3. Hifdh voor gevorderden (zondag 18:00 – 20:00)

Hifdh voor gevorderden is een klas speciaal voor zusters die de Koran kunnen lezen en bereid zijn om wekelijks minstens één pagina van de Koran te memoriseren.

De kosten van de lessen zijn € 80,- per jaar.
Deze dienen op de eerste lesdag contant voldaan te worden.

Geen Arabisch

Dit jaar wordt er vooralsnog geen Arabische taalles gegeven aan vrouwen, vanwege een gebrek aan gekwalificeerde docentes. Voel je je geroepen om Arabische taalles te komen geven bij ons, schroom dan niet om een mail te sturen naar: onderwijs.zuster@al-yaqeen.com

Wat dienen de studenten mee te nemen?

– Een zuivere intentie;
– Een goed humeur;
– Een schrift;
– Een pen;
– Een Koran.

Wil je je inschrijven? Meld je dan aan via ons inschrijfformulier.

Update 23 oktober 2014

Vanwege de vele aanmeldingen zijn de inschrijfmogelijkheden nu gestopt. We wensen iedereen die aangenomen is een leerzaam jaar toe. Wie dit jaar buiten de boot is gevallen, hopen we volgend jaar wel te verwelkomen. Haast je altijd naar het goede en wees anderen daarin voor.

Team al-Yaqeen
Afdeling zusters