Inwoners Ticino spreken zich uit tegen gezichtssluier

4709

De inwoners van de Zwitserse deelstaat Ticino zijn voor een verbod van gezichtsbedekkende sluiers. Dat is de uitkomst van een referendum waarin tweederde van de inwoners voor een verbod stemde. Mocht de federale regering in Bern akkoord gaan, dan wordt Ticino het eerste Zwitserse kanton waar vrouwen geen gezichtsbedekkende kleding meer mogen dragen.

De initiatiefnemer noemt de uitslag een duidelijke boodschap voor moslimfundamentalisten. “Degenen die willen integreren, zijn welkom ongeacht hun geloof. Maar degenen die onze waarden afwijzen en een parallelle samenleving willen opbouwen gebaseerd op religieuze wetten, en die boven onze samenleving willen stellen, zijn niet welkom”, liet hij in een verklaring op de website ilguastafeste.ch weten.

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International spreekt van een zwarte dag voor de mensenrechten in Ticino. Een poging om in heel Zwitserland gezichtsbedekkende sluiers te verbieden mislukte, nadat vorig jaar een meerderheid van het parlement tegen het wetsvoorstel stemde.

Bron: AD.nl

Team al-Yaqeen 24 september 2013