Islam ‘s werelds sterkst groeiende religie

3912

Volgens de PEW Research Center zal de grootte van vrijwel iedere grote wereldreligie de komende 40 jaar groeien. Volgens PEW is de Islam ’s werelds sterkst groeiende religie en zal het van 1,6 miljard in 2010, als snelste religie groeien naar 2,76 miljard in 2050. De moslims zullen dan een derde deel van de wereldbevolking vertegenwoordigen (9 miljard tegen die tijd).

Verwacht wordt dat het Christendom ook zal groeien, maar niet zo hard als de Islam. Van de 2,17 miljard zal het naar verwachting groeien naar 2,92 miljard. Dat betekent dus dat in 2050 meer dan 6 op de 10 mensen op aarde de Islam of Christendom zal aanhangen.

Tegen het jaar 2100 zal de Islam qua aanhang het Christendom inhalen, ondanks de 6 eeuwen eerdere ‘voorsprong’ van het Christendom.

De studie heeft zes jaar geduurd en het onderzoeksrapport telt 245 pagina’s. Er is informatie ingewonnen uit 234 landen en gebieden om deze berekening te maken. Het heeft zich met name gericht op de 5 grote wereldreligies: Islam, Christendom, Jodendom, Hindoeïsme en Boeddhisme. De studie heeft natuurlijk bijzondere gebeurtenissen die van invloed zijn op populatie, zoals natuurrampen of economische crises, niet meegerekend.

Bron: CNN.com

Team al-Yaqeen
4 april 2015