Islamitische middelbare school in Den Haag

5072

Minister Arie Slob van Onderwijs heeft toestemming gegeven voor de opening van een islamitische middelbare school in Den Haag. Het zal de eerste islamitische middelbare school in Den Haag worden. Op de school, die in augustus 2021 zou kunnen openen, is ruimte voor mavo, havo en vwo-onderwijs.

De aanvraag is gedaan door Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs in Rotterdam (Sivor). Deze organisatie runt in Rotterdam het islamitische Avicenna College.

Slob gaf de Tweede Kamer te kennen dat uit een prognose van het aantal leerlingen naar voren komt dat aan de stichtingsnormen voor een scholengemeenschap kan worden voldaan. Er zijn in Nederland maar enkele islamitische middelbare scholen.

‘Goed onderwijs staat altijd voorop’

“Vrijheid van onderwijs is een groot goed in onze stad”, aldus wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) van Den Haag. “Nu Sivor alle checks van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft doorstaan, gaat de gemeente met ze in gesprek over de mogelijkheden om van start te gaan. De middelbare school kan een mooie toevoeging zijn op het diverse palet aan scholen in onze stad, waarbij goed onderwijs voor alle kinderen in Den Haag altijd voorop staat.”

Bron: Omroepwest.nl

Team al-Yaqeen