Islamofobisch lesmateriaal?

1329

Het bedrijf Logo 3000, dat lesmateriaal ontwikkeld gericht op woordenschatontwikkeling door peuters en kleuters, ligt onder vuur. Dit nadat er lesstof online verscheen waarin kinderen een keuze moesten maken om één van de vier plaatjes die niet bij elkaar pasten in een prullenbak te gooien.

In de eerste opdracht zou het woord ‘Allah’ niet in de context passen tussen plaatjes die te maken hadden met tuinieren en in de prullenbak gegooid moeten worden. In een andere reeks was het ‘niet passende’ plaatje een op een moskee lijkend gebouw (de Taj Mahal) dat tussen groente en fruitplaatjes stond.

Logo 3000 heeft in een verklaring op haar website excuses aangeboden en aangegeven dat het om een fout ging. De volledige verklaring van Logo 3000 luidt als volgt: “Beste gebruikers van LOGO-digitaal. In groep 3 leren de kinderen de woorden “bidden-gelovig-ongelovig”. Door een technisch probleem zijn deze woorden onbedoeld in de online omgeving terecht gekomen. Wij bieden hiervoor onze oprechte excuses aan. Inmiddels is dit probleem gelukkig verholpen en zijn deze woorden verwijderd. We willen alle kinderen graag een goede woordenschat aanleren. De eerdergenoemde woorden maken daar zeker deel van uit, maar niet op deze manier binnen de online omgeving. Let op: om de wijziging door te voeren dient u opnieuw op te starten of Ctrl F5 te gebruiken om uw systeem te verversen.”

Team al-Yaqeen