Jongen schenkt spaargeld aan besmeurde moskee

2688

De 7-jarige Jack Swanson uit Pflugerville doneerde deze week al zijn spaargeld aan een moskee die door vandalen besmeurd was. De moskee in Texas werd met uitwerpselen besmeerd en gescheurde pagina's uit de Koran werden erop geplakt. Maandag werd de onsmakelijke situatie ontdekt.

Ondanks dat er geen schade is aan het gebouw, komt de rekening voor het schoonmaken uit op ongeveer $150. De moskee kreeg voor het betalen van die kosten hulp uit onverwachte hoek. De jonge Jack Swanson ging maandag meteen naar de moskee en overhandigde zijn spaargeld, 20 dollar, uit zijn spaarpot.

Faisal Naeem, bestuurslid van de moskee, reageert geëmotioneerd tegenover ABC news. “Jacks 20 dollar is voor ons 20 miljoen waard. Het is de gedachte die telt. Jack is maar iets ouder dan mijn zoon, Ibrahim. Als we meer van zulke kinderen zouden hebben op deze wereld, dan heb ik hoop voor de toekomst”, zei Naeem.

Parijs

Jacks moeder, Laura Swanson, vertelde dat ze de moskee wilde steunen. “We telden zijn geld en dat kwam uit op bijna 20 dollar. We moeten elkaar ondersteunen. Wat er in Parijs gebeurt, is niet wat er in Pflugerville gebeurt.”

Naeem voegde eraan toe dat het incident in zijn gebedshuis los gezien moet worden van de aanslagen in Parijs, totdat de politie het onderzoek heeft afgerond. Uiteraard is hij gefrustreerd dat de hele moslimgemeenschap in een kwaad daglicht komt te staan na de extremistische aanslagen. “Als er ergens iets fout gaat, willen mensen de schuld afschuiven op alle moslims”, zegt Naeem. Desondanks voelt het bestuurslid zich gesterkt door de steun uit de gemeenschap sinds het vandalisme incident.

Bron: Ad.nl

Team al-Yaqeen
19 november 2015