Jongerenavond 19 mei: Kom aan boord!

5890

Aanstaande vrijdag 19 mei 2017 houden we weer een Jongerenavond. De laatste van dit seizoen. Het thema? “Kom aan boord!” Aan boord van wat? Aan boord van het je inzetten voor de gemeenschap, onderdeel zijn ervan en een bijdrage eraan leveren. Je inzetten op gebied van Daʿwah, je vrijwillig inzetten voor de moskee, de school, je buurt, wijk of elders.

Je inzetten op zulke manieren zorgt er uiteraard voor dat, als je het met de juiste intentie doet, je hiervoor beloond zal worden. De moslim verricht goede werken en heeft de Belofte van Allah gekregen dat hij daarvoor beloond wordt. En wie goed doet, goed ontmoet. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“Is de beloning voor het goede niet slechts het goede?”

(Soerat ar-Rahmaan: 60)

En van goede daden verrichten, word je een beter mens.

Broeders Redouane el Bouzidi en Aboe Raihana gaan ons in hun lezingen voorzien van tips en adviezen hoe en waarom wij dit zouden moeten doen. En met de Ramadan op komst, gaan zij in op hoe wij betere mensen kunnen blijven. Ook erna!

Mohamad Yamani zal zoals gewoonlijk de quiz verzorgen waar weer een leuke prijs te winnen valt. Wil je meedoen aan de quiz, neem dan je Smartphone mee (met internetverbinding).

De inloop is van 18:00u tot 19:00u. In dat uur wordt ook het eten en drinken (gratis) uitgedeeld voor wie wilt. Het programma begint om 19:00u en eindigt om 21:00u.

Tot de 19e allemaal!

Team al-Yaqeen
12 mei 2017